Néhány szó a holdciklusról

Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a menstruáció jelentkezése és a Hold változásai között összefüggés figyelhető meg. Szinte minden kultúrában a Nap férfi, a Hold pedig a női erőket képviseli. Míg a Nap az életerő, addig a Hold a gyógyítás szimbóluma, amihez erősen kapcsolódik a termékenység, a gondoskodás, a tűzön-vízen át védelmező anyai szeretet. Tudományos magyarázat ugyan nincs a miértjére, de mind a holdciklus, mind a menstruációs ciklus 28 napos. A nők nagy része vagy telihold, vagy újhold környékén menstruál. Ha teliholdnál menstruálsz újholdnál ovulálsz, ha pedig újholdnál menstruálsz, akkor minden valószínűséggel teliholdnál ovulálsz. Mindez akkor figyelhető meg, ha nem szedsz fogamzásgátlót, ami beavatkozik a női szervezet természetes működésébe, és a Holdtól függetlenül szabályozza a női hormonháztartást.

Holdciklus szakaszai:

1. Újhold - megújulás, különösen ajánlott ilyenkor a meditáció, bármilyen tevékenység, amivel teszünk magunkért, új célok kitűzése és méregtelenítés.

2. Növekvő holdfázis: A nevében is benne van, növekedésről szól, minden tekintetben, így ilyenkor minden vitamin, ásványi anyag jobban raktározódik a szervezetben és ezzel együtt a kilók is. Ilyenkor könnyebben regenerálódunk, magasabb a szervezet energia szintje és a termékenységünk is. Ebben a szakaszban érdemes olyan tevékenységet csinálni, ami szeretnék hogy minél tartósabb legyen, pl hajfestés.

3. Telihold: Ilyenkor feszültebbek, érzékenyebbek vagyunk. ajánlott a meditáció, magunk kényeztetése, méregtelenítés, elmélyedés. Statisztikák szerint ilyenkor a leggyakoribbak a szakítások, veszekedések és a bűncselekmények is.

4. Fogyó holdfázis: Na erre az időszakra lehet a fogyókúrát időzíteni, mert ez a fogyásról szól minden tekintetben. Ez a kiáramoltatás és elengedés időszaka, célja hogy sallangok nélkül, lecsillapodva, megtisztulva nézzünk az új ciklus, a megújulás elébe. Új dolog ott jöhet be, ahol "lomtalanítottunk". Időszakhoz kapcsolódó tevékenység pl a szőrtelenítés.

Az újhold a menstruációs ciklus kezdete lehet, de emellett a születő remények időszaka is. Nagy kalandokra, utazásokra, változtatásra, vagy kapcsolati problémák tisztázására is az újhold ideje a legideálisabb. Valamiért friss, tiszta szemmel képes a nő ebben a periódusban a dolgok mögé nézni, és a kellő bátorság is a rendelkezésére áll ahhoz, hogy a szükséges változtatásokat megtegye.


Forrás: http://www.life.hu/trend/20110513-igy-iranyitja-a-hold-a-nok-eletet.html