Női Jóga

Sok Szeretettel várlak a Női jóga órámon, mely a lágyság és a játékosság jegyében telik. A mai rohanó világban egyre kevésbé adjuk meg önmagunknak, hogy igazán belső női esszenciánk felé forduljunk, mely minden kérdésre és kétségre magában rejti a választ, mely végtelenül bölcs, gyengéd és csak Téged vár haza. Az órákon e mély női misztérium nyomába eredünk és mindemellett kiemelt szerepet kap a has, a medence energetizálása és a csípő átmozgatása

Társadalmunk kevéssé toleráns a női ciklus megélésével szemben. A legtöbb nő hajlamos ennek a területnek még a tudatból való kizárására is, igyekszik szinte észrevétlenné tenni menstruációját. Ennek súlyos következményei lehetnek: a medencealapi izmok gyengülése, fájdalommal járó menstruáció, szexuális életbeli problémák, inkontinencia, stb. 


A női jóga a hatha jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására, de kiemelten azokat az ászanákat használja, amelyek kifejezetten jótékony hatással vannak a női szervekre, lazítják a csípőt, energetizálják a medencét, így máshol van a fókusz, mint a hatha jógában.  Ez a fajta jóga, erőteljes nyújtásokból és gerinccsavarásokból áll, áramló-összekötő gyakorlatokat, légzőgyakorlatokat és lazító eljárásokat használ. Minden óra a jelenlévőkre hangolt, figyelembe véve az aktuális állapotokat, de vannak állandó elemek, mint például holdüdvözletek, pranayama és az ászanákat követő relaxáció. Gyakorlatai az altest energetikai rendszerét állítják helyre, megerősítik a gát területét, a medence és a has izmait.Mobilizáljuk és erősítjük a csípőízületet. 

A női jóga jót tesz minden nőnek, a görcsösen menstruálóknak, akiknek gyenge a medence- vagy hüvely izomzata, ajánlják női szervi problémákra, hormonális gondokra, stresszoldásra és a szexuális élet javítására. Hozzásegít önmagunk megismeréséhez, elfogadásához, női mivoltunk teljesebb megéléséhez. Mivel az órán csak nők vesznek részt, előtérbe kerül a női minőség és női energiák megtapasztalása és ezek felerősítése, fejleszti az öngyógyítás képességét.