Női jóga, Aviva-torna és egyéb mozgásrendszerek a női egészségért

A Nőijóga a jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására. A testet a modern intimtorna hatékonyságával képes kezelni, míg az energetikai és mentális történésekhez a tradicionális jóga ősi, számunkra mégis újszerű szemléletével közelít. 

Korunk kevéssé toleráns a női ciklus megélésével szemben. Sok nő hajlamos ennek a területnek a tudatból való kizárására is, igyekszik észrevétlenné tenni menstruációját. Ennek olyan súlyos következményei lehetnek, mint a medencealapi izmok gyengülése, fájdalommal járó menstruáció, szexuális életbeli problémák, vagy inkontinencia. 

A Nőijóga hatásai:
A gyakorlatok helyreállítják az altest energetikai rendszerét, erősítik a gát területét, a medence és az alhas izmait. Mobilizálják és erősítik a csípőizületet, de tanítunk görcsoldó relaxációs technikákat és ciklust szabályozó gyakorlatokat is. Megtanítjuk, tudatosítjuk a női szervekhez kapcsolódó érzeteket, fejlesztve ezzel az öngyógyítás képességét. A helyes légzés elsajátításával segítünk kiegyensúlyozni a hormonális működést, az idegrendszer és ezzel az érzelmek stabilitását. 

A Nőijóga hozzásegít önmagunk megismeréséhez, elfogadásához, női mivoltunk teljesebb megéléséhez.

Az Aviva-torna elnevezés egy mozgásrendszert takar, hasonló gyakorlatokkal fűszerezve, mint a női jóga. A módszert eredetileg fogamzásgátlásra fejlesztette ki Aviva, de hamarosan rájöttek, hogy meddőségtől kezdve, mindenféle női bajra nagyon eredményesen lehet használni. Hatására olyan nők fogantak meg, akik sokévi próbálkozás és lombikbébi program után sem jártak sikerrel. Lényege, hogy bármilyen nőgyógyászati probléma (ciszta, mióma, polip, endometriózis, menstruáció rendszertelensége, extra fájdalmak menstruációkor, stb.) általában akkor alakul ki, ha az a terület energiahiányos állapotba kerül, felborul a hormonális egyensúly. Az Aviva-torna, női jóga és a Kriston intimtorna is arra hivatott, hogy azzal a medence területét célzottan átmozgassuk. Ennek hatására fokozott vérbőség alakul ki, mely el tudja szállítani az ott felhalmozódott salakanyagokat, több hormon, vitamin és oxigén szállítódik oda, újra energetizálódik e terület, felfrissül, felélénkül. Így idővel ki tud tisztulni a ciszta is, és egyéb nem oda illő anyagok. Mindeközben a hüvely fala tónusba kerül, megerősödnek a medencefenék izmai, mely a nőknél sokkal kényesebb terület, mint a férfiaknál, hiszen nagyobb súlyt kell megtartaniuk, illetve eggyel több kimeneti nyílás gyengíti a medencezáró izmokat.

Azonban hiába tornázunk, ha kártékony életmódunkkal hatástalanítjuk az elért pozitív változásokat. A teljes változtatáshoz egy új életmód szükségeltetik.