Házilag egyszerűen elkészíthető hüvelykúp

A nyáron egy nemzetközi női elvonuláson vettem részt Csehországban, amit a Mirabai Ceiba mexikói származású énekesnője, Angelika Baumach és húga: Deva tartott. Rajtuk kívül egy cseh és egy szlovák lány vezetett különböző folyamatokat. Angelikáék nagyon természetesen hozták azt  az igazi erőteljes, ősi női vonalat, a szlovák és cseh facilitátorok inkább a lágyságot. Így teljes volt a paletta és nagyon színes. Ez volt az első női elvonulás, amit Európában tartottak és gondoltam hogy nagy élmény lesz, de ez azt is felülmúlta. Elképesztően erős ennyi napon át összezárva lenni ennyi nővel, akik különféle országokból érkeztek, különféle gondokkal, élettörténettel, teljesen különböző életszakaszban. Sokat jógáztunk, pranajamaztunk, énekeltünk, táncoltunk, volt szufi pörgés, különféle rituálék, előadások és tippek női témákban. Egy ponton akárhonnan is jöttél, minden kemény fal és minta betört, a végén pedig ott álltunk térden állva, leborulva egymás és a magunk szépsége és nagysága előtt. Minden nőnek ajánlom, hogy legalább egyszer életében tapasztaljon meg egy ilyen női kört.

Innen szeretnék egy nagyon jó kis hüvelykúp receptet közzétenni, ami segíthet szimplán a hüvely ph helyrerázásában, vagy csak úgy jólesésképpen is, de komolyabb problémák esetében egyaránt. Íme:

Hozzávalók:
-fél csésze kókusz olaj (kb 1-1,5 dl)
-3-5 csepp levendula
Ez így az alap "felfrissülésért", megfelelő hüvely ph-ért.

Ha valami probléma van, pl gomba, gyulladás, bakteriális, vagy hugyúti fertőzés - adjunk hozzá még 4-5 csepp mirha (nagyon erős tisztító, energetikailag is) és 4-5 csepp teafa olajat.
A hozzávalókat összerázod, vagy összekevered, majd különféle formákban és színekben kapható szilikon jégkocka tartóba öntöd, és beteszed a fagyasztóba. Amikor megfagyott közvetlenül lefekvés előtt kell minél mélyebben felhelyezni egész éjszakára és onnantól már nem tanácsos felállni, mert olvad. Emiatt egy betétet is érdemes bekészíteni. Az olaj már önmagában begyűjti a toxinokat, méreganyagokat, igazából mindent, nem véletlenül használják sok esetben gyógynövények hatóanyagainak a kivonására is.

Hüvelygomba esetén természetes gyógymódként lehet tiszta natúr joghurtba mártott tampont alkalmazni szintén egész éjszakára.