Női dolgok


Azt az izomcsoportot, amely az alhasi szervek, így a méh és a hüvely felfüggesztését, feszességét szolgálja, és szerepet játszik optimális működésükben, röviden PC izomnak nevezzük. Ha ezek az izomkötegek gyengék, vagy tudatosan nem képes a nő megfeszíteni és elernyeszteni őket, különböző szexuális, vizelési, szülési, stb. nehézségeket tapasztalhatunk.


A női orgazmus fiziológiailag a hüvely-gát környéki izom-csoportok reflexszerű, ritmikus összehúzódásaival jár. Az orgazmus átélésének fokozását, intenzitását növelheti az a nő, aki tudatosan tudja fokozni PC (gát) izmainak megfeszítését és ellazítását.

Testünk leghatékonyabban fejleszthető izmai a gátizmok (PC izom). A gátizom-tréning történhet Kegel gyakorlatokkal, Kriston intimtornával, Aviva-módszerrel, Női jógával, Uro-fitnessel, stb. Különös figyelmet érdemes fordítani olyan esetekben, amikor kifejezett igénybevétel miatt jelentős gyengülés következhet be, mint pl tartós székrekedés hatására történő erőlködés, szülés után, nehéz fizikai munka, vagy tartós köhögés esetén, nőgyógyászati műtétek után. 

Az intim gyakorlatok végzése előtt mindig ürítsük ki a hólyagunkat! Teljes erejű szorítást csak tehermentesített pozícióban, hanyattfekvésben végzünk! A has- és farizmunkat végig próbáljuk meg lazán tartani, hogy a mély kisizmok tudjanak erőteljesebben fejlődni. Közben figyeljük befelé, a csendes és nyugodt környezet elengedhetetlen a kezdéshez, hiszen ezen izmok megmozgatása kezdetben csak nagyon finom érzetekkel jár. 


A Női Jógáról ITT olvashatsz.Áldottnak érzem magam, hogy nő vagyok és ezzel megélhetem a menstruációs ciklus szent és áldott napjait; örömét és fájdalmát, szenvedését és gyógyítását. Részesülhetek a kegyből, hogy önmagam tisztuljak és még ezen felül tisztítsak, véremmel áldozhassak Földanyának. Minden ilyen alkalommal megadatik a lehetőség, hogy rácsatlakozzak az ősi bölcsesség és női legmélyebb misztérium világhálójára, amely bármilyen varázslásra képes. Áldottnak érzem magam, hogy részese lehetek a Hold növekvő és fogyó ciklikusságának, nemcsak hogy részese lehetek, hanem egyúttal a saját esszenciámhoz csatlakozhatok, merthogy ősidők óta minden legmélyebben ehhez igazodik és ez így van teljesen rendjén.

Házi hüvelykúp receptjéért katt IDE - segíthet szimplán a hüvely ph helyrerázásában, vagy csak úgy jólesésképpen is, de komolyabb problémák esetében egyaránt.


További Cikkek, Érdekességek:


Inkontinencia és kezelése: http://www.intima.hu/intim-magazin/valtozo_kor/az-inkontinencia-es-kezelese

Női hormonháztartásra ható növényi szerek

Ősi gyógyfüvek női panaszokra